Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Uğur'dan yoksul ailelere doğalgaz sobası

Uğur

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi ve BALGAZ'ın işbirliğiyle düzenlenen yoksul ailelere doğalgaz sobası dağıtımı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un katı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi ve BALGAZ’ın işbirliğiyle düzenlenen yoksul ailelere doğalgaz sobası dağıtımı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımıyla başladı. 1000 yoksul ailenin ısınma ihtiyacını zahmetsiz bir şekilde karşılayacak ve hava kirliliğinin önüne geçecek proje kapsamında ilk doğalgaz sobaları 1. Sakarya ve Gümüşçeşme Mahallesi’nde dağıtıldı.
Doğalgaz sobası dağıtımına Başkan Uğur’un yanı sıra Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Çoban ve BALGAZ Balıkesir Bölge Müdürü Ferhat Öztürk katıldı.
Aileler 1 tüp parası maliyetine ısınabilecek
İlk olarak 1. Sakarya Mahallesi’nde Ahmet-Naciye Karabulut ailesinin evine konuk olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 2015 yılı içerisinde devam edecek doğalgaz sobası dağıtımıyla hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmeyi planladıklarını belirtti.
1 tüp parası maliyetine hanelerin ısınma ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Başkan Uğur, “Kömür hava ve çevre kirliliğine neden oluyor. İlçe belediyelerimiz bu külleri topluyor ve bunu temizlemek için bir masraf yapıyor. 2015 yılında 1000 eve 1000 doğalgaz sobası dağıtacağız. Böylelikle doğalgaz kullanımını yaygınlaştıracağız. Vatandaşlarımız bir tüp parasına hem ocağını yakacak hem kendisi ısınacak” diye konuştu.
Doğalgaz sobasına kavuşan aileler çok mutlu olduklarını belirterek, Başkan Uğur’a teşekkür etti.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı